احسان حدادی ممکن است به دلیل مصدومیت المپیک توکیو را از دست بدهد.

احسان حدادي

به گزارش همشهری آنلاین احسان حدادی المپیک توکیو را از دست می‌دهد؟ اگر حرف‌های حسین توکلی را ملاک قرار بدهیم، شانس او  ۵۰-۵۰است اما صحبت‌های رئیس کمیته پزشکی فدراسیون دوومیدانی وضعیت را خیلی نگران‌کننده‌ نشان نمی‌دهد.

حدادی پرتابگر دیسک ایران قرار است در توکیو چهارمین المپیکش را تجربه کند اما آخرین خبرها از اردوی او در آمریکا خوب نیست؛ مهره چهار و پنجش آسیب‌دیده است اما کسی درست نمی‌داند میزان این آسیب‌دیدگی چقدر است. حدادی خودش به فدراسیون خبر داده که کمرش با مشکل روبه‌رو شده است.

هاشم صیامی، رئیس فدراسیون می‌گوید: «دکتر اردیبهشت هر هفته ورزشکاران را پایش می‌کند. چند روز پیش احسان مشکل کمرش را مطرح کرد و دکتر هم پیگیر موضوع شد.»

اشکان اردیبهشت، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون دوومیدانی است. او می‌گوید فعلا درباره وضعیت حدادی نمی‌تواند اظهارنظر کند: «ام‌آرآی گرفت و تصویرش را برای ما فرستاد. متخصصان مغز و اعصاب باید درباره او نظر بدهند. قرار است در آمریکا هم پزشک او را ویزیت کند و احسان ما را هم درجریان بگذارد که پزشک چه نظری داده.»

به‌گفته اردیبهشت، حدادی تمریناتش را تعطیل نکرده است: «او هم‌اکنون تمرین می‌کند و پرتاب هم انجام می‌دهد.»

یعنی کمردردش خیلی حاد نیست؟ اردیبهشت می‌گوید: «هر آسیبی باید به بهترین نحو هدایت شود. ما می‌خواهیم او در المپیک بهترین نتیجه را بگیرد. برای اینکه بدانیم چه وضعیتی دارد، نیاز به اطلاعات بیشتری داریم. با دیدن ام‌آرآی، نه من می‌توانم اظهارنظر کنم و نه پزشک متخصص.»‌

احسان چطور مصدوم شد؟ حسین توکلی، مربی بدنساز او دلیل مصدومیت را به جراحی قبلی ربط می‌دهد: «احسان بعد از اینکه خارپاشنه‌اش را جراحی کرد، باید کفش مخصوص می‌پوشید. برای اینکه روی پای جراحی‌شده‌اش فشار نیاید، یکطرفه راه رفت و روی کمرش تأثیر گذاشت.»

از نظر توکلی احسان به استراحت بیشتری نیاز داشت: «برای اینکه از برنامه تمرینات المپیکی‌اش عقب نماند، تمریناتش را زود شروع کرد. بعد از جراحی باید استراحت می‌کرد. او هم وزنه می‌زند، هم تمرینات انفجاری و تکنیکی انجام می‌دهد. طبیعی است که کمرش درد بگیرد اما این درد بدموقع بود.»

حدادی در ایران جراحی می‌کند؟

طبق گفته‌های توکلی حدادی به چند پزشک در آمریکا مراجعه کرده است اما می‌خواهد به ایران بیاید: «بیشتر از ۱۰پزشک او را معاینه کرده‌اند اما می‌خواهد به ایران بیاید و اینجا تصمیم بگیرد که چه کار انجام بدهد.»

حدادی حاضر نشد پزشکان ایرانی خارپاشنه‌اش را جراحی کنند و حالا قبول می‌کند دیسک کمرش را در ایران درمان کند؟ توکلی می‌گوید: «ما اینجا پزشکان خیلی خوبی داریم. من خودم کمرم را در ایران جراحی کردم. معلوم نیست کمر حدادی به جراحی نیاز دارد یا نه، باید پزشکان نظر بدهند اما اگر به جراحی نیاز باشد بهتر است اینجا انجام بدهد. از نظر روحی هم برایش بهتر است. آنجا تنهاست ولی اینجا همه کنارش هستند.»

شاید حرف زدن از جراحی درباره وضعیت کمر حدادی که در حال تمرین است، اغراق‌آمیز باشد. توکلی می‌گوید: «شاید با مسکن تا المپیک دوام بیاورد. اما نمی‌خواهد در مسابقات استانی و کشوری مسابقه بدهد. الان با همین کمردرد می‌تواند شصت و دوسه‌ متر پرتاب کند اما در المپیک جایی که همه آماده می‌آیند، نباید کمترین اشتباه را داشته باشی. یک کمردرد کوچک هم می‌تواند ورزشکار را اذیت کند. اما به هر حال باید پزشکان بگویند او چه کار کند.»

توکلی می‌گوید حدادی تصمیمش را گرفته که به ایران بیاید: «برنامه پروازش را نمی‌دانم. رفت‌وآمد سخت شده. هم باید آزمایش کرونا بدهد و هم قیمت بلیت برایش مهم است. در نخستین فرصت به ایران می‌آید.»

اما دکتر اردیبهشت می‌گوید حدادی هنوز تصمیم نگرفته است که چه کار کند: «شاید شرایطش طوری باشد که بتواند در آمریکا مداوا کند. ما به او گفته‌ایم که هر کمکی نیاز باشد در اختیارش می‌گذاریم. اما هنوز تصمیمی نگرفته است. قرار بود بعد معاینه شود و بعد از نظری که پزشکش می‌دهد، تصمیم نهایی را بگیرد.»

سومین المپیک سومین مصدومیت

اولین بار نیست که احسان حدادی در آستانه المپیک مصدوم می‌شود. در بازی‌های ۲۰۰۸پکن عضله سمت راست سینه او آسیب‌دیده بود. حدادی چند هفته قبل از اعزام به المپیک از این مصدومیت خبر داد. با اینکه مصطفی کریمی، رئیس وقت فدراسیون قبل از المپیک گفته بود آسیب‌دیدگی حدادی رفع شده است اما او در پکن نتوانست از دور مقدماتی صعود کند.

در المپیک ریودوژانیرو هم همین اتفاق افتاد. او یک روز قبل از مسابقه از مصدومیت پایش گفت و روز مسابقه هم نتوانست از دور مقدماتی صعود کند.

بعد از المپیک پکن حدادی شانه‌اش را جراحی کرد و بعد از ریو مینیسک زانو و خارپاشنه. هرچند در پکن گفته شد او با بدشانسی مدال را از دست داد اما در ریو برای خیلی‌ها حرف‌های او قابل‌قبول نبود. حدادی چند ساعت بعد از مسابقه مدعی شده بود که برای تحمل درد هر ۳ روز یک‌بار ۶۵آمپول به زانویش تزریق کرده. این حرف او حداقل برای پزشکان قابل باور نبود.

حالا هم این شائبه‌وجود دارد که آیا مصدومیتش جدی است یا اینکه به آمادگی کامل نرسیده و چون احتمال می‌دهد در توکیو مدال نگیرد، از حالا کمردرد را بهانه کرده است.

توکلی می‌گوید: «حرف که همیشه هست و احسان به این حرف‌ها عادت کرده . احسان در لندن مدال گرفت چون آنجا مصدوم نبود. اما حالا این مشکل برایش پیش آمده و طبیعی است که خیلی‌ها حرف‌های خوبی نزنند. در فوتبال هم همین است. یک روز لیورپول قهرمان می‌شود برایش دست می‌زنند، یک بازی هم می‌بازد همه اعتراض می‌کنند.»

شانس کم مدال

احسان حدادی آماده نیست؟ علی رضایی، دبیر فدراسیون ۴روز پیش به ایسنا گفت هنوز حدادی آماده نیست. نظر او این بود که حدادی بعد از جراحی خارپاشنه‌اش هنوز نتوانسته به شرایط عادی برگردد. سال پیش مهرماه بود که حدادی برای جراحی خارپاشنه به آلمان رفت، آبان جراحی کرد و اواخر آذر به ایران بازگشت. حدادی از اواخر بهمن برای تمرین به آمریکا رفته است اما رضایی تأیید می‌کند که او آماده نیست: «قرار بود از ۱۰‌اردیبهشت وارد فاز پرتاب و مسابقات شود. حدادی آسیب‌دیدگی داشت و عمل کرد، زمان می‌برد تا به شرایط پرتاب‌های سابق خود برگردد.»

حدادی در آخرین رنکینگ فدراسیون جهانی هم نفر ششم است. نفر اول رنک که پرتابگر سوئدی است، ۵پرتاب بالای ۶۷متر دارد؛ کمترین پرتاب ۶۷و ۵۹سانتی‌متر و بیشترین پرتاب ۶۹و ۲۳سانتی‌متر. پرتاب‌های نفرات بعدی هم با حدادی فاصله دارد. بهترین پرتاب نفر دوم ۶۸و ۴۷سانتی‌متر، نفر سوم ۶۷و۲۲سانتی‌متر، نفر چهارم ۶۸و ۴۶سانتی‌متر، نفر پنجم ۶۷و ۳۲سانتی‌متر است. بهترین پرتابی که برای حدادی ثبت شده ۶۵و ۹۵سانتی‌متر است.

۷۰۴ هزار دلار هزینه حدادی

حدادی یک سال بعد از المپیک ریودوژانیرو تمریناتش را آغاز کرد. در این مدت صحبت از این بود که بخش قابل‌توجهی از بودجه فدراسیون برای حدادی هزینه می‌شود.

حدادی قبل از بازی‌های آسیایی جاکارتا بیشترین هزینه را کرد. برنامه تمرینی او برای این بازی‌ها یکساله بود و هرماه ۲۳هزار دلار به او و مربیانش پرداخت شد.

حدادی بعد از جاکارتا برای مسابقات قهرمانی جهان قطر تمریناتش را آغاز کرد. گرانی دلار، دلیل شد تا در هزینه‌هایی که برای احسان می‌شد، صرفه‌جویی شود. در یک سالی که حدادی تا مسابقات دوحه تمرین کرد، ماهانه ۱۷هزار و ۵۰۰دلار برای او هزینه شد؛ ۷هزار دلار برای مربی آمریکایی‌اش مک ویلکینز، ۲هزار دلار برای ماساژور روسی‌اش و مابقی برای اردوها، مکمل‌ها و...
حدادی ۲‌ماه بعد از مسابقات جهانی استراحت کرد و بعد از آن برای المپیک تمرینات را استارت زد. در ۱۵‌ماه گذشته هم گفته می‌شود همان مبلغ ۱۷هزار و ۵۰۰دلار برای او هزینه شده است. حدادی بیش از ۲‌ماه درگیر جراحی خارپاشنه‌اش در آلمان بود و نزدیک به یک‌ماه به‌خاطر بیماری کرونا از تمرینات دور بود. البته جراحی خارپاشنه او نزدیک به ۹هزاردلار هزینه داشت.

در ۳سال و ۳‌ماه گذشته برای حدادی حدود ۷۰۴هزار دلار هزینه شده است. گفته می‌شود همه این هزینه‌ها از بودجه جاری فدراسیون‌ دوومیدانی پرداخت شده است، هرچند هاشم صیامی، رئیس فعلی فدراسیون می‌گوید بیشتر هزینه‌ها را اسپانسر تامین می‌کند.

کد خبر 599316

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ساير ورزش‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha